Temmuz 2013 - Archieve

Under the hood articles from the past.

Dünya'nın Markası







Sadece yüzde 13'lük dilim operatörüne sadık

Dünyanın önde gelen teknoloji şirketlerinden Xerox’un araştırma şirketi WDS’in ABD’de gerçekleştirdiği GSM operatörlerine sadakat araştırmasına göre; cep telefonu kullanıcılarının sadece yüzde 13’ü operatörlerine sadık, yüzde 36’sı ise her an rakip bir operatöre gidebilir.  
Cep telefonu kullanıcılarının yüzde 42’lik bir kısmının operatöründen memnun olduğu ve yüzde 39’luk bir oranın operatörünü başkalarına tavsiye ettiği saptandı. WDS’in yaptığı araştırma, gerçekten memnun olan kişiler arasında bile yüzde 19 oranında operatör değiştirmeyi düşünenlerin olduğunu gösteriyor.
Araştırmaya göre cep telefonu kullanıcılarının yüzde 71’i faturalarına yüzde 10’luk bir zam uygulanırsa operatörünü değiştirebileceğini söylerken, yüzde 15’i ise böyle bir durumda hiç tereddüt etmeden operatörlerini değiştireceğini belirtiyor. Kullanıcılar, uzun zamandır aynı operatörü kullanıyor olsa da, hizmet ve fiyatta bir olumsuzluk olduğunda operatörünü değiştirebileceğini söylüyor.
Rakip operatör yüzde 10’luk bir indirim teklifi ile gelirse ne yaparsınız sorusuna cep telefonu kullanıcılarının yüzde 70’i operatör değiştirmeyi düşünebileceklerini belirtirken, yüzde 17’si böyle bir teklifi kabul edip hemen operatörünü değiştirebileceğini söylüyor. Kendisine değer verildiğine inanmayan ya da operatörüne güvenmeyen kullanıcıların diğer kullanıcılara oranla gitme riski 2,5 kat daha fazla olarak görülüyor. Eğer müşteri, operatörün çağrı merkezi ile iletişim halindeyse gitme riski azalarak 1,6 kat oluyor.
Gitme riski bulunan kullanıcıların yüzde 47’si, 80 doların üzerinde bir fatura ödüyor. Araştırmada parasının karşılığını alamadığını düşünen kullanıcının gitme riskinin 2,5 kat daha fazla olduğu söyleniyor. Araştırmaya göre; 25 – 34 yaş grubunda yer alan kullanıcıların gitme riski diğer yaş gruplarına oranla daha fazla. Tüketiciler operatör seçerken servis güvenliğine çok önem veriyor. Yapılan araştırmada; kullanıcıların yüzde 32’si gizliliğini tehdit eden bir durum karşısında düşünmeden operatörünü değiştirebileceğini belirtiyor.
WDS tarafından hem ABD hem de İngiltere’de ayrı ayrı gerçekleştirilen bu araştırmada; gerçek yaşamda müşteri memnuniyetini belirleyen koşullar dikkate alınarak kullanıcıların operatörlerine olan sadakatini ölçen bir “stres testi” yaklaşımı da uygulandı. Araştırmada yaşadıkları olumsuz durumlara rağmen operatörlerine bağlı kalan kullanıcılar sadık olarak tanımlandı. Bu test sonucuna göre; kullanıcıların operatörlerine olan sadakatinin farklı koşullara göre değişebilirliği saptandı.

Yeni Logolar

Son günlerde bir çok yeni logo ortaya çıkıyor ya da mevcut firmalar logo tiplerini yeniliyorlar. Logo dünyasındaki son gelişmelere kısa bir bakış burada!
avealogo
Öncelikle yurt içinden gelen bir değişim haberi ile başlayalım, bir süre sosyal medyada da konu olan avea’nın yeni logosu, google vallet servisinin logosundan esinlendiği şeklinde söylentilere maruz kaldı. Renkli logoları seviyorum, ne kadar kopya olduğu konusunda fikir sizin.
istikbal
Diğer bir yenileme haberi de uzun zamandır aşina olduğumuz bilindik mobilya markası olan istikabal’den geldi. Onlar da hem yeni kurumsal hedeflerini hem de yeni logolarını tanıttılar.
france2016
Sınır dışına çıktığımızda henüz açıklanan bir logo Euro 2016 Fransa logosu ile karşılaşıyoruz. UEFA’nın daha önceki logo konseptinin bir devamı olmuş ve bütünlük bozulmamış.
monaco
Sportif sulara girdik, oradan devam edelim bilenler bilir, bir zamanlar Avrupa’da fırtına estiren A.S Monaco kulübü bugünlerde yine gündemde.  Rus dolar milyarderi Dmitry Rybolovlev’in satın aldığı kulüp ilk iş olarak Radamel Falcao tranferini bitirip ikinci iş olarak da logosunu değiştirdi. Güncelleştirme çok yerinde olmuş.
evertonfc
İngilizlerin köklü kulüplerinden Everton da logosunda temiz bir güncellemeye gitti. Temiz iş.
moleskine
Logosunda yenileme ve minik düzenlemelere giden bir başka marka ise pek sevdiğimiz Moleskine. Logosunu yenilerkeni fontunda da minik iyileştirmeler yapmış.
motorola
Google Motorola’yı satın aldıktan sonra logosuna da el atmış. Fena da olmamış. Renkli şeyler güzel oluyor!

Son olarak Doritos ta dünya çapında bir yenilemeye gitmiş, logoyu görünce pek beğendim ancak zaten uzunca bir zamandır Türkiye’deki ürünlerin bu logo ile çıktığını öğrenince de şaşırdım.
Kaynak: www.hasanyalcin.com

Tipografi Nedir? Tipografi Nasıl Yapılır?

Tipografi,yazıyı bir forma sokma sanatı ve tekniğidir. Font (yazı tipi), font büyüklüğü, satır uzunluğu, satır arası boşluk ve benzeri unsurların kombinasyonları ile yapılır. Yayımlanacak yazınsal içeriğin bir forma sokulması veya tasarımı olarak da tanımlanabilir. Türkçe tipografya olarak da çevrilmiştir. Terim Türkçeye Fransızcadan geçmiştir.

Her insanın yaşamında harflerin ve yazıların mutlaka bir yeri vardır. Bu konuda bazılarımız şüphesiz daha bilinçliyiz. 1456'da matbaanın icadından ve daha sonra bilgisayarın oluşumundan bu yana pek çok değişiklik meydana gelmiştir. Son iki yüzyılda tipografinin gelişimi hız kazanmış, bu süre içinde yazı karakterlerinin yapılarında ve boyutlarında müthiş bir degişim olmuştur. Değişim halen devam etmektedir.
Fontların bu müthiş istilası yazı kullanımını kolaylaştırmıştır. Artık istediğiniz fontu bilgisayarınıza indirerek sahip olabiliyorsunuz. Fakat daha sonra önemli bir sorunla, kalite problemiyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Sunulan harflerin sadece küçük bir bölümü güzel. Halkın iyiyi kötüden ayıramaması ise bir başka sorun. Kolay bir yol olarak sürekli bilgisayar kullanılması beraberinde başka problemler getirmektedir.

Tipografide çok sayıda kural ve onları uygulamak için çeşitli yollar vardır. Hataları görmek için eğitimli ve çok pratik yapmış bir göze her zaman ihtiyaç vardır, çünkü bilgisayar bir tanrı değildir.

O bize yardım eder fakat mükemmel degildir. Altın kural 'doğru olması degil, doğru görünmesi gerekir'dir. Bunu ancak tipografi ile ilgiliyseniz görebilirsiniz. İşte bu noktada yazının gerçek uzmanı bir amatörden ayrılabilir. İnanın hemen hemen her gün çok sayıda yanlış tipografik metinle karşılaşıyorum.

Tipografinin karşı karşıya kaldığı en büyük sorun harflerin kapalı ve açık alanları arasındaki dengedir. Bunun bir exlibristeki yanlış uygulaması, resim ve yazıyı daha karmaşık hale getirmektedir. Yazı ve resim uyum içinde olmalıdır.

Tipografik bir exlibriste kompozisyona yardım edecek bir imaj da yoktur. Onu sadece harflerin gücüyle oluşturmak zorundasınız. Harfler gerçek hayatın referanslarıdır. Kişiliği, karakteri yansıtır. Bu yansımayı el yazımızda görebiliriz.

Grafolojiye fazlasıyla inanırım. Elyazısı kişiliğimizi en iyi yansıtan ve oldukça zengin bir göstergedir. Buna konuda verilebilecek en iyi örnek kendine has müsveddeleri ile Leonardo da Vinci'dir.

Ne acınacak şey ki bilgisayarın istilası karşısında giderek el yazımızı, dolayısıyla da kimligimizi kaybediyoruz.

TBMM Milletvekillerinin Twitter Kullanımı Raporu

Uluslararası Sosyal Medya Derneği – USMED tarafından yayınlanan “TBMM Milletvekillerinin Twitter Kullanımı Raporu“nun sonuçları bir infografik ile özetlenerek internet kullanıcılarıyla paylaşıldı. Vekillerimizin Twitter kullanımları hakkında oldukça kapsamlı bir araştırmanın sonucu olarak yayınlanan infografik üç bölümden oluşuyor. “Partililerin Twitter Karnesi” başlığını taşıyan birinci bölüm, twitter kullanan milletvekili sayıları, takipçi sayıları, toplam tweet sayıları gibi Twitter kullanım bilgilerinden oluşuyor. Rakamlar, AK Parti’nin sosyal medya kullanıcılarıyla Twitter üzerinden kurduğu etkileşimin CHP, MHP ve BDP’ye oranla bir hayli yüksek olduğunu gösteriyor.  “TBMM’nin Twitter Karnesi” olarak adlandırılan infografiğin ikinci bölümü ise parti kriteri gözetmeksizin, vekillerin Twitter kullanımları ile ilgili bilgileri ortaya koyuyor. Bir vekilin ortalama 35.895 takipçisi olduğu mecliste 301 vekil Twitter kullanıyor ve 168 vekil Twitter kullandığını resmi olarak beyan etmiş durumda. Bugüne kadar 452.389 tweet atan vekillerimiz arasında tweet atmak için en çok kullanılan cihaz ise i-Phone. “TBMM’nin En’leri” olarak adlandırılan infografiğin son bölümünde ise meclisteki Twitter kullanımına yönelik ilginç bilgiler yer alıyor. Örneğin, milletvekilleri arasında ilk Twitter hesabı açan kişinin AK Parti Milletvekili Şirin Ünal olması gibi…
Rapor hakkında detaylı bilgileri USMED’in bu sayfasında bulabilirsiniz.