Kasım 2013 - Archieve

Under the hood articles from the past.

[ESKİ] Türkiye #efsanekare'sini Arıyor


Dijital dünyanın fenomen isimleri, sanat dünyasının efsane ismi
;Mehmet Turgut 

ve teknoloji dünyasının #sonefsane'si Sony Xperia Z1dijital dünyanın en kapsamlı fotoğraf yarışması için birarada!
Sosyal medya kullanıcıları; olmak istedikleri insanı, karakteri, kahramanı ve hayal dünyalarını çektikleri fotoğraflar ile anlatacaklar. Yıllardır devam eden rüyalar, sanal dünyada fotoğraflanacak ve gerçeğe dönüşmeleri için #efsanekare etiketi ile paylaşılacak.

Nasıl Katılırım?
Hayal ettiğiniz kimliği, kişiliği, gücü fotoğraflayarak Twitter ya da Instagram hesabınızdan 30 Kasım 2013 tarihine kadar #efsanekare hashtag’i ile paylaşın, Mehmet Turgut'un jüriliğinde, Sony‘nin en iyisi Xperia Z1’in de içinde olduğu muhteşem armağanların sahibi olma şansını yakalayın! #sonefsane siz olun!

TWITTER FENOMENLERİ SONY XPERIA Z1'LE HAYALLERİNE KAVUŞTU!

Twitter fenomenleri Herbkubilenadam, Mesutbahtiyar, Talkingmia, Evrimguvenc, Fayntenks, RayMalifalitiko ve Alperseri; Mehmet Turgut'un gözünden, Sony’nin ödüllü “G” Lensiyle birleştiren 20.7 MegaPikselli kameraya sahip Sony XperiaTM Z1 ile fotoğraflandı. Fotoğraf çekiminin fikri, dijital dünyanın efsanelerinin hayallerini gerçeğe dönüştürmek ve #efsanekare'ler ortaya çıkarmaktı.

Twitter fenomenlerinin birbirinden farklı karakterlere büründükleri çekimlerde, kimi zamanda yolculuk yapıp Einstein ile bir araya gelirken, kimi uzaydan atlayan Felix'e rakip oldu. Twitter'da tanışıp evlenen Mesut Bahtiyar ve Talking Mia ise su altında yapılan bir düğünün gelin ve damadı oldular. 
  


Error404 : File Not Found


Claire Dubosc tarafından hazırlanmış deneysel çalışma, youtube ve vimeo videolarından belirli
anahtar kelimeler aratılıp (Moonset, Sunrise, Walking, Breakfast) kronolojik olarak derlenmesinden oluşuyor.


Bunu Blogumda Paylaşabilirim. Hürriyet Benim.

Hürriyet; gündeme dair cesur bir projeyle karşımızda. TBWA\ISTANBUL'un hazırladığı proje kısa zamanda oldukça ses getirdi. Din, dil, ırk, cinsiyet ayırt etmeden bireysel özgürlükleri konu alan projenin amacı Türkiye'nin dört bir yanından insanların hürriyetlerini dile getirmeleri ve seslerini duyurmaları...

Bu proje katılımcıların kendi hürriyetlerini anlatmaları için tasarlandı, katılımcılar videolarını oluştururken ilham versin diye de bir film hazırlandı.

Hürriyet, herkesi kendi hürriyet cümlelerini yazmaya ve hürriyet şarkılarını yaratmaya davet etti. Kullanıcılar içinde kendi fotoğraflarının da olduğu hürriyet filmleri yaratabiliyor ve bu filmleri sosyal medyada dilediğince paylaşabiliyor. Ayrıca seçtikleri mesaj ve fotoğraflarından oluşan bannerı hurriyet.com.tr sayfalarında yayınlanıyor. Kısaca proje tamamıyle interaktif bir proje olarak kurgulandı. www.hurriyetbenim.com üzerinden ilham verici videoyu seyredebilir, kendi video ve bannerınızı yaratabilirsiniz.

"Hürriyet Benim" filmi, daha TV’ye çıkmadan viral olarak sosyal medyada gösterildi ve çok kısa sürede yayılarak; sosyal medyada konuşulmaya ve paylaşılmaya başlandı. Kullanıcıların katkılarıyla yapılan klipleri Twitter'dan #hürriyetbenim hashtag'iyle takip edebilirsiniz.

Ben de kendi videomu oluşturdum ve benim için hürriyetin ne demek olduğunu anlattım. İzlemek için;
http://hurriyetbenim.hurriyet.com.tr/video.aspx?k=KPRJ24QVZKZ

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Yaratıcı İş Fikirleri Bu Garajdan Çıkıyor!

Hürriyet Garage, yenilikçi iş fikri olan genç girişimci adaylarını, 21 Aralık tarihine kadar www.hurriyetgarage.com ‘a yaratıcı başvuruları ile bekliyor!


Hürriyet İK, üniversite öğrencilerinin yenilikçi iş fikirlerine ortak oluyor. En iyi fikrin Hürriyet tarafından destekleneceği Hürriyet Garage yarışmasına katılımlar başladı. Garage’a başvuru için; gençler yaratıcı iş projelerini maksimum 3 dakikalık videolar halinde sunuyor.

Hürriyet'in girişimci üniversiteli gençlere destek amacıyla gerçekleştirdiği yarışma, en iyi fikirlerin daima garajdan çıktığı fikrine dayanıyor. Yarışmada dereceye girenlerin projelerine Hürriyet'i ortak edebilecekleri gibi, Hürriyet bünyesinde çalışma şansları da bulunuyor. Üstelik girişimcilerin, yarışma süresince deneyimli ekiplerin yardımıyla bireysel gelişimlerini de sağlayabilecekleri bir eğitim alabilme şansları da mevcut.

Yarışmaya AÖF hariç tüm lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri katılabiliyor. Yarışmaya başvuran ve seçilecek 10 ekibin içinde yer alan girişimciler, İstanbul dışında yapılacak ve toplam 5 gün sürecek Girişim Kampına katılıyor; ilk 2 gün girişimcilere gerekli bilgi ve donanıma ulaşmalarını sağlayacak yoğun bir eğitim, 3. gün değerlendirme komitesi üyeleriyle birebir görüşme imkanı sağlanan bireysel danışmanlık veriliyor. Kampın 4. günü ise ekiplerin kendi mentorlarıyla birlikte iş modeli hazırlanırken, 5. gün Yürütme Kurulu tarafından maksimum 15 dakika sürecek sunumlar gerçekleştiriliyor ve danışmanlık sürecine dahil olacak 3 ekip belirleniyor.

Danışmanlık sürecinde finale kalan ekiplerden iş modelini test etmeleri ve prototip oluşturmaları bekleniyor. Bu aşamaya kadar gelmeyi başaran ekipler, çekirdek sermaye kazanmış oluyorlar. Hürriyet bu süre boyunca genç girişimcilerin açık ofis alanı, ısıtma, soğutma, güvenlik, temizlik, telefon, faks, internet gibi ana ihtiyaçlarını karşılarken; diğer yandan da onlara koçluk desteği sağlıyor. Ekipler, haftada 1 gün Hürriyet Dünyası'na gelerek mentorlarıyla birebir çalışarak projelerini geliştiriyorlar.

Girişimciler, yoğun tempoda geçen 1 ayın sonunda geliştirdikleri iş modeli/prototipini, seçilecek üniversitede hem izleyicilere hem de yürütme kuruluna sunacaklar ve Yürütme Kurulu tarafından projeye ortak olma, Hürriyet Grubu bünyesinde istihdam yaratma, fikrin telif hakkını satın alma seçeneklerini göre ödüllendirilecekler.

Hayatını değiştirmek isteyen girişimciler için 21 Aralık 2013’e dek  www.hurriyetgarage.com üzerinden başvurular devam edecek.


Bir bumads advertorial içeriğidir.